Ludzkość od w każdym momencie nawiedzały jakieś choroby. Bywało wręcz tak jak w sytuacji dżumy, że dziesiątkowane były kompletne narody. Po epidemii tej choroby liczebność ludności w Europie de facto zmniejszyła się dziesięciokrotnie. Co i rusz słyszymy o pandemiach takiej czy innej grypy, potem się natomiast okazuje, że ktoś dostał pieniądze i pandemia została ogłoszona wyłącznie po to by grupa wyzyskiwaczy mogła zarobić na szczepionkach.
W świecie całkowitym leków i wyspecjalizowanej kadry medycznej wydawać aby się mogło, że nic nam nie ma możliwość zagrozić. Żyjemy w świecie ułudy, schowani za betonowymi płytami i stalowymi szkieletami. Cichy wróg niestety czai się i to my sami jesteśmy jego pożywką. Mowa tutaj o raku z którym dziś staramy się walczyć poprzez stosowanie różnych przeciwutleniacze w żywności. Rak można powiedzieć jest chorobą wywołaną przez ludzi na swoje życzenie. Choroba ta dotyka nas od gdy oddaliliśmy się od natury i schowali w ośrodkach miejskich. Może się wydawać dziś, że nie tylko palenie papierosów czy inne zgubne nałogi mogą u nas wywołać to schorzenie. To odżywianie jest dziś kluczem do sukcesu w walce z rakiem. To co jest dodawane do naszej żywności, powinno nas przyprawiać o zawrót głowy. Niestety nie jesteśmy w pełni informowani o tym co zlokalizowana jest w mojej żywności. Informacje na ten temat są bardzo skąpe i dla nas w całości niezrozumiałe. Nie załatwimy wszystkiego poprzez stosowanie kwas askorbinowy, gdyby tak można było, świat byłby piękny. Rak to choroba naszej generacji a walka z nim jest de fakto trudna. Nie tylko żywność, niemniej jednak również woda czy powietrze w jakim przebywamy ma możliwość mieć wpływ na to czy padniemy ofiarą tej choroby, która nie przebiera i w zasadzie jest nieuleczalna.
Dodatkowe informacje: sprawdź.